Titel / Een Chinese telefoonkaart

Gevonden door / Treinschoonmakers Groningen

Ik zou wel wat meer respect willen hebben van het bedrijf waarvoor ik werk. Dat zijn vaak mensen die niets van de praktijk afweten. Wij geven hen af en toe een advies, maar daar wordt niets mee gedaan.
Kijk naar zo’n nieuwe trein. Die is theoretisch heel mooi, maar of er echt goed nagedacht is over de praktijk van de schoonmaak, ik denk het niet. Want het schoonmaken van die nieuwe treinen is zo onhandig, zo tijdrovend. Een voorbeeld; de afvalbakjes zijn kleiner geworden, waardoor je er maar één melkpakje in kan doen, misschien nog een bekertje en dan zit hij vol. En wat gebeurt er met de rest van het afval? Dat belandt op de grond. Vaak klemt het afval maar we mogen niet met onze handen in het bakje. En als we ze niet legen, hebben we ook een probleem. Dan kan de trein worden afgekeurd.
NS NedTrain wil graag zo efficiënt mogelijk zijn. Dus als ze zo graag willen besparen op de schoonmakers, overleg dan met de schoonmakers zelf. En niet enkel met mensen die werken vanachter een laptopje.