Titel / Een gele Cybersave stressbal

Gevonden door / Treinschoonmakers Eindhoven

Het is moeilijk om de sfeer op het werk vast te houden omdat je vroeger nog tijd had om een babbeltje met je collega te maken. Nu is het meer van, je moet aan het werk, aan het werk. Maar ik ben toch een mens en heb behoefte om met iemand te praten. En omdat het hier je tweede huis is en je collega’s meer dan collega's, namelijk vrienden zijn, heb je de behoefte om met hen te praten. Daar is nu geen tijd meer voor, en dat mis je. Doordat alles efficiënter en goedkoper moet worden, zijn ze ons heel persoonlijk gaan raken. We hebben minder tijd om met onze collega's te praten. Sommige mensen hebben alleen hier op hun werk hun vrienden en dan is het extra moeilijk om steeds te horen: je moet aan de gang, aan de gang, want we worden gecontroleerd.
Maar wij proberen de goede sfeer toch te behouden. Want voor is het erg belangrijk, het is voor ons datgene wat ons bindt. Liefde voor je werk en goede collega's. Dat is voor mij ook de reden om hier te blijven.
Ik heb verschillende opleidingen gedaan en nooit gedacht dat ik in de schoonmaak terecht zo komen. En toen ik hier kwam ik toevallig Sara tegen en een paar andere collega's. En direct kreeg ik het gevoel dat ik welkom was. Ik heb wel een paar keer gedacht van: ik heb geen zin om te gaan werken. Maar meestal als ik naar mijn werk ga ben ik blij, je ziet toch weer je vrienden. En dat is niet overal zo.