Titel / Een boekje met dunne modellen

Gevonden door / Treinschoonmakers Zwolle

Bij ons is de afvoer van vuilnis een heel groot probleem. Bijna iedereen bij ons heeft rugklachten. Het komt allemaal door dat gesjouw met die rotkranten. Het is geen probleem dat veroorzaakt is door CSU en NS NedTrain. Zij willen niet investeren in karretjes of een automatisch systeem voor de perscontainer. Hierdoor moeten we bij alle zakken met de hand de kranten uit de handkarretjes halen en in de container gooien.
NedTrain wil wel investeren, maar wil dat CSU meebetaalt. Maar zij hebben enkel een contract voor een korte periode. Daar ligt het probleem. Onze projectmanager heeft zelfs NedTrain opgebeld om hun op de hoogte te stellen van het probleem. Ik stond ernaast. De NedTrain man beloofde het probleem op te lossen zodra hij van vakantie was teruggekomen. Dat was vier maanden geleden en er is nog steeds niets gebeurd.
Ikzelf hoef geen zakken met kranten meer te dragen. Ik heb het tien jaar lang gedaan en nu is mijn rug kapot, artrose. Enkel de mensen die hier nog niet zo lang werken hebben geen rugklachten en dat zijn meestal de uitzendkrachten. Die laten ze hier geen tien jaar werken.