Titel / De originele Germ-X handzeep

Gevonden door / Treinschoonmakers Nijmegen

Ik werk al jaren in de graffiti werkplaats. In deze werkplaats maken we de treinen schoon. Eerst doen we een speciale pasta op de graffiti, laten deze inwerken op de verf en maken de treinen daarna weer NS geel. We krijgen voor dit werk beschermende kleding. We krijgen ook de juiste informatie hoe we met de pasta om moeten gaan en onszelf goed kunnen beschermen. Ook hebben we beschermbrillen die je beter kunt gebruiken, want als je iets in je ogen krijgt brandt je oog de hele dag lang.
Het goedje is biologisch afbreekbaar. Het staat er ook groot op. Maar mijn ervaring is dat het ook alles afbreekt wat biologisch is. Thuis heb ik verschillende aquariums. Mijn hobby is namelijk garnalen kweken. Ik moet altijd heel goed oppassen met mijn handen omdat garnalen extreem gevoelig zijn voor gifstoffen. Ik was altijd mijn handen zeer grondig en heb het liefste een of twee vrije dagen ertussen voordat ik bijvoorbeeld het water van een aquarium ververs.
Maar op een keer, ik had twee dagen niet gewerkt, steek ik mijn hand in mijn garnalenbak. Er moet nog wat resten van het goedje op mijn hand gezeten hebben, want binnen tien seconden had ik van de honderdvijftig garnalen er nog maar tien over.